Nieuwe Leeuwarderweg 15, Amsterdam-Noord

0

Expo

Elke twee maanden exposeert er een kunstenaar in De Tanker.


VAN 5 OKTOBER TOT 9 NOVEMBER 2019

Self Portraits: Transcendental Apparitions of Appearances

Werken van Laura Sophie Verheijke

Laura is 2D-kunstenaar, afgestudeerd aan de Breitner Academie te Amsterdam in 2015. Als allround creatieveling is ze werkzaam als freelance kunstenaar, schrijver, docent en cuisinier.

Gefascineerd door imperfectie, vervreemding, vervorming en de onzichtbare illustreert ze de duistere kanten van mens en omgeving. Al haar schilderijen en illustraties zijn introspectieve intuïtieve uitingen en illustreren haar soms wat obscure (onder)bewustzijn. Deze zelfportretten en momentopnames van haar eigen bestaan worden uitgedrukt door middel van kleur, bewegingen en texturen op grote doeken of monochrome illustraties. Elk kunstwerk belicht het spel tussen het geabstraheerde en figuratieve.

‘Transcendental Apparitions of Appearances’ is een serie die deel uitmaakte van haar afstudeerwerk dat, uitgebreid met nieuw leven, voor het eerst aan de buitenwereld getoond wordt.

“Voor mijn eindwerk heb ik onderzoek gedaan naar de universele eigenschappen van de negatieve en positieve ervaringen van het mens zijn en hoe deze op intrinsieke en extrinsieke wijze tot uitdrukking komen. Ik heb onder andere op juten doeken geschilderd. Ik heb voor jute gekozen omdat de textuur en structuur van deze stof kwaliteiten heeft die overeenkomen met de thematiek van mijn werk. Iedereen bestaat uit dezelfde materie, maar wat is hetgeen dat mensen van zichzelf aan de buitenwereld willen tonen? Jute heeft een bepaalde ruwheid en transparantie. Als je van dichtbij kijkt, zie je dat elk strengeltje stof met andere is verweven, net als de mens, verbonden met elkaar en tegelijkertijd uniek van zichzelf.”

Laura is een echte wereldburger. Samen met haar familie leeft zij van jongs af aan over heel de wereld. Het verkennen is haar met de paplepel ingegoten. Ze streeft onophoudelijk naar de geur, smaak en kleur van nieuwe culturen, streeft naar diversiteit en verrassende omgevingen. Onlangs is Laura weer geland in Europa. Ze is met haar werk terug te vinden in hartje Amsterdam.

Instagram: www.instagram.com/laurasophie.artE E R D E R E    E X P O S I T I E S