Nieuwe Leeuwarderweg 15, Amsterdam-Noord

JAZZCLASH
zondag 30 november, 17 u.

ZONDAG 30 NOVEMBER 2014 > 17.00 UUR | GRATIS

Almeida/Duynhoven/Klein
Een akoestisch trio bestaande uit bassist Gonçalo Almeida, drummer Martin van Duynhoven en rietblazer Tobias Klein. Oorspronkelijk begonnen als vrij improviserend ensemble werken zij inmiddels ook met korte gecomponeerde structuren en vormbepalende strategieën. Uitgaand van een hedendaagse perspectief refereren zij daarbij op speelse wijze aan de klassieke vrije jazz uit de jaren ’60 en ’70.
De 2e set is een ontmoeting tussen hen en zangeres en stemkunstenares Hester Boverhuis.

Bassist Gonçalo Almeida is actief met zijn jazzcore trio Albatre en een ander veelgeprezen trio, Lama. Hij maakt deel uit van Spinifex, de band waarin Tobias Klein de motor draaiende houdt. Als saxofonist, basklarinetist en contrabasklarinettist is Tobias te horen geweest met onder andere Oguz Büyükberber, Esra Dalfidan’s Fidan en Lackritz (met Kristina Fuchs en Raphael Vanoli).
Martin van Duynhoven is als drummer en componist uiterst belangrijk geweest voor een groot gedeelte van de Nederlandse jazzgeschiedenis. Behalve met zijn eigen groepen speelde hij in vermaarde ensembles zoals het Theo Loevendie Kwintet en het Ab Baars Trio. In 1984 ontving hij de Boy Edgar Prijs.

Tobias Klein – altsaxofoon, basklarinet, contrabasklarinet
Gonçalo Almeida – contrabas
Martin van Duynhoven – drums

Hester Boverhuis – The voice as bridge between inner and outer worlds
The work of singer/performer and vocal artist Hester Boverhuis has no stilistic boundries: from song to text improvisation, soundscapes and multimedia performances. Latest projects were Ketel Haezer’s Iliasz, a hear-play performance and Speechwater revisited.
Besides the above, she directs and writes theatre plays for amateur theatre companies.

Tanker Team • 27 november, 2014


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *