De Tanker in Noord

Nieuwe Leeuwarderweg 15, Amsterdam-Noord

0

Locatie

De (roze) Tanker is een vrijstaande, inspirerende locatie in Amsterdam-Noord. Uniek gelegen tussen een groot park en een (verdiepte) autoweg met metrospoor. Ooit een benzinestation heeft het gebouw, inclusief de typerende overkapping, sinds 2010 de functie van een culturele studio en vrijhaven. Naast de eigen programmering is De Tanker ook te huur voor vergaderingen, workshops, verjaardagen, concerten en dergelijke. De beschikbare binnen- en buitenruimte kan volledig naar wens worden ingedeeld, al dan niet met behulp van het Tanker Team.

Vanaf 1 september 2020 kan De Tanker weer als locatie gebruikt worden.

In verband met de huidige regels omtrent het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus kan dat alleen onder de volgende omstandigheden:

– We gaan ervan uit dat alle gebruikers/aanwwezigen geen griepverschijnselen hebben gehad in de afgelopen vijf dagen.

– Er kunnen maximaal 15 mensen in de binnenruimte en 30 in de buitenruimte op 1,5 meter van elkaar verblijven (inclusief 2x personeel). In het geval van meer bezoekers stellen we een carrouselbijeenkomst voor of indeling in tijdsblokken.

– Er is altijd een een leidinggevende en een handhaver aanwezig.

– Er kan van maandagochtend 9 uur tot donderdagavond 22 uur gebruikt worden gemaakt van de ruimte.

– In en rondom De Tanker mogen geen wegwerpmaterialen worden gebruikt zoals bestek en ballonnen.

– Er wordt van tevoren afgesproken hoeveel deelnemers of gebruikers er komen.

– Er moet zittend worden geconsumeerd en er mag niet gedanst worden.

Mocht u, bovenstaande regels respecterende, geïnteresseerd zijn in het gebruik van deze fantastische plek in het midden van het groene hart van Amsterdam Noord, neem dan contact op met info [at] de tanker [punt] nl.

Led Cloud
Sinds 2012 is de grote overkapping van De Tanker voorzien van een imponerend lichtplafond, de zogeheten ‘Led Cloud’. Een licht-installatie naar een idee en ontwerp van Sophie Valla Architects.

Bereikbaarheid
De Tanker is het beste te bereiken per fiets. Met de auto kan er geparkeerd worden op loopafstand aan de overkant van de snelweg. Zie voor meer informatie hierover de pagina route.

(Foto’s Led Cloud: Marcus Koppen)