De Tanker in Noord

Nieuwe Leeuwarderweg 15, Amsterdam-Noord

0

Locatie

(Foto’s Led Cloud: Marcus Koppen)

De (roze) Tanker is een vrijstaande, inspirerende locatie midden in het Noorderpark van Amsterdam. Ooit een benzinestation heeft het gebouw, inclusief de typerende overkapping, sinds 2010 de functie van een culturele studio en vrijhaven.

Naast de veelzijdige programmering van de Tanker is het ook een geschikte locatie voor vergaderingen, workshops, verjaardagen, concerten en dergelijke. De beschikbare binnen- en buitenruimte kan volledig naar wens worden ingedeeld, al dan niet met behulp van het Tanker Team.

Zoekt u bijvoorbeeld nog bijzonder invulling van uw dag in de Tanker dan denken we graag mee. We hebben een uitgebreid netwerk aan artiesten, creatievelingen en specialisten. We verzorgen ook graag een frisse lunch of borrel. We zijn heel trots op onze lokale cateraars en we brengen u daar graag mee in contact voor een bijzonder diner voor uw gasten. De Tanker beschikt over een kleine bar met schappelijke prijzen maar uitkoop is altijd mogelijk.

Vanaf 1 februari 2012 kan De Tanker weer als locatie gebruikt worden.

In verband met de huidige regels omtrent het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus kan dat alleen onder de volgende omstandigheden:

  • We gaan ervan uit dat alle gebruikers/aanwezigen geen griepverschijnselen hebben gehad in de afgelopen vijf dagen.
  • Er kunnen maximaal 15 mensen in de binnenruimte en 30 in de buitenruimte op 1,5 meter van elkaar verblijven (inclusief 2x personeel). In het geval van meer bezoekers stellen we een carrouselbijeenkomst voor of indeling in tijdsblokken.
  • Er is altijd een een leidinggevende en bent u verantwoordelijk voor een veilige omgeving voor uw gasten.
  • Er kan van maandagochtend 9 uur tot donderdagavond 22 uur gebruik worden gemaakt van de ruimte.
  • In en rondom De Tanker mogen geen wegwerpmaterialen worden gebruikt zoals bestek en ballonnen.
  • Er wordt van tevoren afgesproken hoeveel deelnemers of gebruikers er komen.
  • Er moet zittend worden geconsumeerd en er kan helaas nog niet worden gedanst .

Mocht u, bovenstaande regels respecterende, geïnteresseerd zijn in het gebruik van deze fantastische plek in het midden van het groene hart van Amsterdam Noord, neem dan contact op met locatie@detanker.nl.

 

Catering
In of bij De Tanker kunt u heerlijk lunchen, al dan niet in combinatie met een vergadering en/of borrel. We kunnen de catering en de muziek voor u verzorgen. Een gastvrouw kan tijdens de verhuur zorgen voor de service, maar dat mag u ook in eigen hand houden. Bar uitkoop is mogelijk.

Led Cloud
Sinds 2012 is de grote overkapping van De Tanker voorzien van een imponerend lichtplafond, de zogeheten ‘Led Cloud’. Een licht-installatie naar een idee en ontwerp van Sophie Valla Architects.

Klankpark
Op een steenworp achter het gebouw, in het Noorderpark, ligt het ‘Klankpark’. Het Klankpark is een opstelling annex beeldhouwwerk van Hans van Dorp. Iedereen kan hier muziek op maken. Eventueel een mooie toegevoegde waarde voor een origineel bedrijfsuitje waar met een groep, onder begeleiding van een muzikant, werkt aan een eigen gemaakt muziekstuk.

Bereikbaarheid
De Tanker is het beste te bereiken per fiets. Met de auto kan er geparkeerd worden op loopafstand aan de overkant van de snelweg. Met de metro is het 1 halte vanaf het centraal en dan een heerlijke wadeling van 7 minuten door het park. Zie voor meer informatie hierover de pagina route.