De Tanker in Noord

Nieuwe Leeuwarderweg 15, Amsterdam-Noord

0

Zonconcerten★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Roze Tanker Zomer Terras Concerten

Omgeven door het mooie groen van het Noorderpark, ligt het terras van De Roze Tanker. In deze sfeervolle omgeving kun je na de lockdown nu eindelijk weer genieten van live muziek. Kleinschalige concerten van duo’s, trio en kwartetten. Musici en kunstenaars die voor een groot deel uit Amsterdam Noord zelf komen en die je de afgelopen maanden online hebt kunnen volgen. Zo was een aantal musici al eerder te zien via de livestream en online concerten van het Concertgemaal en via de website noorderheim.nl.

In verband met de veiligheid uitsluitend vooraf kaart en stoel reserveren. Beperkt aantal plaatsen (30) beschikbaar.

Reserveer door een email te sturen naar concert@detanker.nl, met als berichttitel ‘zondagconcert’. Vermeld in die mail de concertdatum en uw naam.
Prijs: tenminste € 6,- (volwassenen) / kinderen gratis.
N.B. Ook betalen kan op een veilige manier: via de betaallink hier op de homepage van De Tanker.


★ ★ ★

ZONDAG 9 AUGUSTUS, 15 UUR

Duo Moore/ Taubenfeld & Mixing Memory and Desire


1e set:

Duo Moore/Taubenfeld


Michael Moore – reeds
Ziv Taubenfeld – bass clarinet

Michael Moore and Ziv Taubenfeld often play together in recent years. This sunny afternoon they will perform as a duo. Themes are rehearsed and sometimes never appear in the performance, others are invented on the spot and then again – sound.

2e set:

Mixing Memory and Desire

JanWillem van der Ham – reeds
Felicity Provan – trumpet
Raoul van der Weide – double bass
George Hadow – drums

Mixing Memory and Desire komt voort uit een project dat JanWillem van der Ham in 2014 begon ter bestudering van de muziek van het Gerry Mulligan-Chet Baker Kwartet van rond 1950, de eerste groep met twee blazers, bas en drums, zonder harmonie-instrument. Dit levert grote harmonische vrijheid op in de solo’s, terwijl in het geschreven materiaal de lijnen voor baritonsaxofoon en trompet heel geraffineerd zijn.
In de loop van de tijd zijn er steeds meer eigen stukken gekomen, waarbij wij er naar streven de transparantie en het raffinement van het oorspronkelijke kwartet te combineren met eigentijdse vormen van improvisatie.


★ ★ ★

ZONDAG 16 AUGUSTUS, 15 UUR

Mehmet Polat SOLO

Bembaké

1e set:

Mehmet Polat SOLO

Mehmet Polat is een meester ud-speler, componist, ensemble-leider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Van Afrika tot India, Perzië tot de Balkan, van modern tot jazz, hij combineert verschillende muziekstijlen met zijn Alevi spirituele, Anatolische volks- en Ottomaans klassieke muziekachtergrond. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Na vele jaren van onderzoek, heeft hij een eigen techniek ontwikkeld om verder te kunnen kijken dan de beperkingen van zijn eens zo traditionele instrument. Met zijn nieuwe techniek voor de linkerhand speelt hij meer moderne en verder ontwikkelde muziekstukken. Ook heeft hij een eigen ud ontwikkeld met twee extra bassnaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten.

www.mehmetpolat.net

2e set:

Bembaké


Layba Diawara – ngoni, kora
Gijs Levelt – trompet
Jasper de Beer – contrabas

De muziek van Bembaké bestaat uit oeroude melodieën uit West-Afrika en uit spontane improvisaties.Deze muziek heeft veel herhalende patronen die ieder moment een verrassende wending kunnen krijgen.De ruimte in de muziek telt. Ga mee op reis naar de weidse muzikale landschappen van Bembaké.

www.facebook.com/steppemuziek


★ ★ ★

ZONDAG 23 AUGUSTUS, 15 UUR

Miram Overlach SOLO

Duo Henk Zwerver & Thomas Jaspers

1e set:

Miram Overlach SOLO

Miriam Overlach – harp

Miriam speelt mooie, ontroerende én ontregelende muziek op de harp; werken van Scarlatti, Tournier en Bulsink.

www.miriamoverlach.com

2e set:

Duo Henk Zwerver & Thomas Jaspers

Henk Zwerver – gitaar
Thomas Jaspers – drums

Thomas is een veelzijdige jonge drummer en kwam via Nijmegen naar Amsterdam. De muzikale ontmoeting tussen Zwerver en Jaspers is bijzonder. Jaspers speelt klank, speelt geluid, verrijkt de klank van de vrije akoestische gitaar van Zwerver.


★ ★ ★

ZONDAG 6 SEPTEMBER, 15 UUR
Wordt later bekendgemaakt.


★ ★ ★

ZONDAG 13 SEPTEMBER, 15 UUR
wordt later bekendgemaakt


★ ★ ★

ZONDAG 20 SEPTEMBER, 15 uur

The RIVERLily Kiara – gitaar, zang
Michael Vatcher – drums, percussie
Felicity Provan – trompet, zang
Joost Buis – lap steel gitaar, trombone
Paul Pallesen – gitaar, banjo, bouzouki (speciale gast)

“The River is bijzonder. Door de combinatie van muziekstijlen die mengen en eigenlijk ook niet mengen, maar vooral uiterst harmonieus naast elkaar bestaan zodat het voelt alsof ze mengen.” – Peter Bruyn

The RIVER is de band van singer-songwriter Lily Kiara waarin zij drie grote liefdes samenbrengt: nieuwe folk songs, improvisaties en poëzie. In 2006 begon de band met een optreden in het Amsterdam Literary Festival. In de jaren daarna speelde The RIVER naast Potsdam vooral op uiteenlopende plekken in Amsterdam, soms met de volledige bezetting van zes muzikanten, soms in kleinere formaties. Eind 2015 kwam de eerste CD The SWIM SESSIONS uit op Sibyl Sings, opgenomen tijdens een live concert in het Bimhuis.


★ ★ ★

ZONDAG 27 SEPTEMBER, 15 UUR

Chientaroli/Govaert/Taubenfeld & Full Sun1e set:

Chientaroli/ Govaert/ Taubenfeld

Nico Chientaroli – piano, synths, objects
Onno Govaert – drums, percussion
Ziv Taubenfeld – bass clarinet, percussion

The musicians of this trio participate in one anothers projects (Owlman, Full Sun). On this set they will float in space. Leaderless. Improvising.

2e set:

Full Sun

Ziv Taubenfeld – bass clarinet, percussion
Nico Chientaroli – piano, objects
Omer Goverin – double bass
Onno Govaert – drums, percussion

Full Sun is dedicated to study and perform Taubenfels compositions. The ensemble has taken different shapes and sizes in the last couple of years. This time there is the rare occasion of hearing them in a classic quartet setting.

Check out Full Sun (septet) @ Bimhuis:


logo-fonds-podiumkunsten

De Roze Tanker Zomer Terras Concerten
zijn mogelijk gemaakt door het
Fonds Podiumkunsten.